- •Қазақстан тарихы пәнінен Мемлекеттік емтихан тапсыруға арналған тест сұрақтары
- •2015-2016 Оқу жылы
- •21 Ежелгі адамдардың ұйымы – аналық ру қай кезеңде қалыптасты?
- •Д ).Сырдария өлкесі
- •807. Қр Президентінің өкілдік мерзімін 5 жылдан 7 жылға ұзарту туралы Конституцияға өзгеріс енгізілген жыл:
- •808. Президент н.Ә.Назарбаев құзіретін 2000-шы жылдың 1-ші желтоқсанына дейін ұзарту шешімін қабылдаған:
- •809. Қазақстан Республикасы Тұңғыш Президентінің Музейі қашан құрылды?
- •812.Н.Ә.Назарбаевтың 1984-1989 жж. Атқарған қызметі Қазақ кср
- •825. Конституцияға сәйкес кім халық атынан сөйлеуге құқылы?
- •830.Қазақстан Республикасының 2030 жылға дейінгі Даму Стратегиясының алтыншы ұзақ мерзімді басымдығы:
- •831. Қазақстан Республикасының 2030 жылға дейінгі ұзақ мерзімді даму Стратегиясы неше басымдықтан тұрады
- •832. Қазақстан Республикасының 2030 жылға дейінгі Даму Стратегиясының жетінші ұзақ мерзімді басымдығы
- •824. Ел басымыз өзінің еңбек жолын қай жылы және қандай жұмыс орнынан бастаған?
- •860. Н.Ә. Назарбаевтың 2011 жылғы 28 қаңтардағы Жолдауы қалай аталады?
- •861. Б. Момышұлының отбасына н.Ә. Назарбаев «Совет Одағы Батырының Алтын жұлдызын» қай жылы табыстады?
- •863. 170 Қазақ-герман бірлескен кәсіпорны қай жылдары ашылды?
- •867. Н.Ә. Назарбаевтың «Ой бөлістім халқыммен» атты еңбегінен: «Құқық жоқ жерде - ....»
- •868. Н.Ә. Назарбаевтың «ой бөлістім халқыммен» атты еңбегінен: «Демократия немен орнатылмайды?»
- •869. Н.Ә. Назарбаевтың «Ой бөлістім халқыммен» атты еңбегінен: «Адамзаттың арманы - ....»
- •872. Н.Ә. Назарбаевтың «Әділеттің ақ жолы» кітабында не жайлы айтылған?
- •877. «Қазақстан-2030» стратегиясы бойынша Республикада макроэкономиканы тұрақтандыру үшін не істеу керек?
- •881. Н.Ә Назарбаев ядролық қарудан бас тарту конвенциясына қашан қол қойды?.
- •896. Президент қай мақаласында «Қазақстан тарихы» пәнінің мазмұнына сын айтты?
- •897. Президент қай мақаласында «Акмеология» пәнін оқу үрдісіне енгізуді тапсырды.
- •898. Президент қай мақаласында «Қазақстан құқығы» пәнін оқу үрдісіне енгізуді тапсырды.
- •899. «Экспо-2017» көрмесінің басты мақсаты
- •904. Қазақстан қай жылы ядролық сынақтарға толық тиым салу жөніндегі шартқа қосылды?
- •905. Жаһандық он-сын қатер Елбасының қай жолдауында қарастырылған?
860. Н.Ә. Назарбаевтың 2011 жылғы 28 қаңтардағы Жолдауы қалай аталады?
A). Болашақтың іргесін бірге қалаймыз
B). Тәуелсіз тиімді және қауіпсіз қоғамға
C). Жаңа әлемдегі жаңа Қазақстан
D). Қазақстан өз даму жолында жаңа серпіліс жасау жолында
E). Қазақстан халқының әл-ауқатынарттыру-мемлекеттік саясаттың басты мақсаты
861. Б. Момышұлының отбасына н.Ә. Назарбаев «Совет Одағы Батырының Алтын жұлдызын» қай жылы табыстады?
A). 30 желтоқсан 1990 жылы
B). 16 желтоқсан 1993 жылы
C). 9 мамыр 1945 жылы
D). 9 мамыр 1991 жылы
E). 30 мамыр 1999жылы
862. Н.Ә. Назарбаевтың ҚХР-на бірінші сапары қай жылы болды?
A). 1991 жылы
B). 1992 жылы
C). 1995жылы
D). 2000 жылы
E). 1990 жылы
863. 170 Қазақ-герман бірлескен кәсіпорны қай жылдары ашылды?
A). 1994-1995 жылы
B). 1996-1997 жылы
C). 1990-1995 жылы
D). 2010-2011 жылы
E). 1991-1992 жылы
864. 1991 жылы қыркүйекте Қазақстан компартиясы мүшелері қандай партияға айналу туралы шешім қабылдады?
A). социалистік
B). демократиялық
C). компартиялық
D). халықтық
E). кеңестік
865. Н.Ә. Назарбаев: «Тарих бізге ХХІ ғасырға өркениетті жолмен енуге мүмкіндік беріп отыр» деп қай жылы айтты?
A). 1994 жылы 3 маусымда
B). 1997 жылы 7 қаңтарда
C). 1989 жылы 21 қазанда
D). 1995 жылы 6 маусымда
E). 1975 жылы 21 қазанда
866. Н.Ә. Назарбаевтың «Ой бөлістім халқыммен» атты еңбегінен: «Кез келген мемлекеттің қуаты-...»
A). халқында
B). мемлекетінде
C). тілінде
D). дінінде
E). ұрпағында
867. Н.Ә. Назарбаевтың «Ой бөлістім халқыммен» атты еңбегінен: «Құқық жоқ жерде - ....»
A). бостандық та, демократияда да жоқ
B). бостандық жоқ
C). теңге жоқ
D). тәуелсіздік жоқ
E). таңдау жоқ
868. Н.Ә. Назарбаевтың «ой бөлістім халқыммен» атты еңбегінен: «Демократия немен орнатылмайды?»
A). жарлықпен
B). бостандықпен
C). құқықпен
D). теңгемен
E).тәуелсіздікпен
869. Н.Ә. Назарбаевтың «Ой бөлістім халқыммен» атты еңбегінен: «Адамзаттың арманы - ....»
A). рухани бостандық пен сөз еркіндігі
B). тәуелсіздікке жету
C). тілдің бостандығы
D). сөз туралығы
E). демократияның орнатылуы
870. Н.Ә.Назарбаевтың «Ғасырлар тоғысында» еңбегі қанша тараудан тұрады?
A). Он екі
B). Он үш
C). Жиырма бес
D). бес
E). он
871. Н.Ә. Назарбаевтың «Тарих толқынында» атты еңбегінде: «аумақтағы руханияттың алты мың жылдық дамуын» неше кезеңге бөліп қарастырады?
A). 12
B). 7
C). 25
D). 8
E). 6
872. Н.Ә. Назарбаевтың «Әділеттің ақ жолы» кітабында не жайлы айтылған?
A). Өмірбаян өткелдері
B). Партия туралы
C). Қазақстан Республикасы жайлы
D). Әділет органдары жайлы
E). Дамушы елдер жайлы
873. Күллі дүние жүзінің газеттері 1973 жылы 20 қазанда мұнай эмбаргосын жариялағанын Н. Назарбаев өзінің қай еңбегінде айтады?
A). Ғасырлар тоғысында
B). Тарих толқынында
C). Әділеттің ақ жолы
D). Астана- Евразия жүрегінде
E). Күні кешегіні көзге елестетсек...
874. Н.Ә. Назарбаевтың «Ой бөлістім халқыммен» атты еңбегінен: «Көзсіз көнтерілік те, ессіз күстаналықта- ....»
A) бірдей қауіп
B) жаманшылық
C) төрелік
D). көз тоймаушылық
E). еріншектік
875. Елбасының қай кітабында КСРО-ның ыдырауы туралы айтылады?
A). «Ғасырлар тоғысында»
B). «Тарих толқыны»
C). «Сындарлы он жыл»
D). «Бейбітшілік кіндігі»
E). «Ой бөлістім халқыммен»
876. Н.Ә.Назарбаев қай жылы Қазақ КСР президенті болып тағайындалды?
A). 1990 жыл
B). 1991 жыл
C). 1995 жыл
D). 1997 жыл
E). 1999 жыл
