Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мед.сестринство.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
01.07.2025
Размер:
5 Мб
Скачать
☆

8. Здатність підтримувати безпечне навколишнє середовище.

Може підтримувати самостійно свою безпеку?

Зауваження:

Так

Немає

Чи є які-небудь рухові або сенсорні відхилення (недоліки):

Зауваження:

Так

Немає

Чи маються труднощі в розумінні?

Зауваження:

Так

Немає

Чи орієнтується в часі і просторі?

Зауваження:

Так

Немає

При необхідності проведіть оцінку ризику падіння:

Зауваження:

31

9.Потреба трудитися і відпочивати.

Працездатність збережена.

Зауваження:

Так

Немає

Є чи потреба в роботі?

Зауваження:

Так Немає

Чи приносить робота задоволення:

Зауваження:

Так Немає

Захоплення:

Зауваження:

Чи є можливість реалізувати свої захоплення?

Зауваження:

Так

Немає

10.Можливість спілкування.

Мова спілкування:

Зауваження:

Чи маються труднощі при спілкуванні:

Зауваження:

Так

Немає

Чи маються труднощі зі слухом?

Зауваження:

Так

Немає

Чи потрібний слуховий апарат?

На яке вухо _____________.

Зауваження:

Так

Немає

Є чи порушення зору?

Зауваження:

Окуляри

Контактні лінзи.

Зауваження:

Так

Так

Так

Немає

Немає

Немає

32

Оцінка ризику виникнення пролежнів по waterlow

Статура, маса тіла відносно зросту

Тип шкіри. Зони візуального ризику

Стать. Вік.

Особисті фактори ризику.

Середні

0

Здорова

0

Чоловіча

1

Порушення харчування шкіри, наприклад:

Вище середнього

1

Цигарковий папір

1

Жіноча

2

Термінальна кахексія

3

Ожиріння

2

Суха

1

14-49

1

Серцева недостатність

5

Нижче середнього

3

Набряклість

1

50-64

2

Хвороби периферичних судин

5

Підвищена температура, липка

1

65-74

3

Анемія

2

Зміна кольору

2

75-81

4

Курець

1

Тріщини, плями

3

більше 81

5

Нетримка

Рухливість

Апетит

Неврологічні розлади

Повний контроль

0

Повна

0

Середній

0

Наприклад: Діабет, склероз, інсульт, моторні, сенсорні розлади, параплегія.

4-6

Періодичне

1

Неспокійний, метушливий.

1

Поганий

1

Через катетер, нетримка калу

2

Апатичний

2

Поживний зонд, тільки рідина

2

Кала і сечі

3

Обмежена рухливість

2

Не через рот, анорексія

3

Інертний

4

Прикутий до крісла

5

Підсумкове значення ступеня ризику:

  • в зоні ризику - 10 балів;

  • в зоні високого ризику - 15 балів;

  • в зоні дуже високого ризику - 20 балів.

Ступінь ризику пацієнта ____________________________________________

33